Maak je website inclusief voor iedereen!
Wist je dat in Nederland meer dan 2 miljoen mensen leven met een beperking? En dat wereldwijd meer dan 1 miljard mensen een handicap hebben? Dat betekent dat een groot deel van de bevolking moeite kan hebben met het gebruiken van websites en social media. Misschien denk je nu: “Maar mijn doelgroep heeft toch geen beperking?”. Maar wist je dat digitale toegankelijkheid niet alleen mensen met een permanente handicap helpt? Ook mensen met een tijdelijke beperking (denk aan een gebroken arm) of situationele beperking (zoals een slechte internetverbinding) profiteren van een toegankelijke website.
Wat is digitale toegankelijkheid?
Simpel gezegd, betekent website toegankelijkheid dat websites, apps en online documenten bruikbaar zijn voor iedereen, ongeacht hun beperking. Of iemand nu blind, doof, kleurenblind of motorisch beperkt is, iedereen moet de informatie kunnen vinden en gebruiken.
Waarom is web accessibility zo belangrijk?
- Inclusie: Iedereen heeft recht op toegang tot informatie en diensten, ook online.
- Grotere doelgroep: Een toegankelijke website spreekt een breder publiek aan.
- Betere SEO: Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan toegankelijke websites.
- Juridische voordelen: In sommige gevallen is het zelfs wettelijk verplicht om een toegankelijke website te hebben.
Hoe kan The WebCreator je helpen?
Ik ben Marion, en ik ben (bijna) gecertificeerd voor Digitale Toegankelijkheid Support en kan ik je ondersteunen bij het toegankelijk maken van je website en content De opleiding Da11y heb ik gevolgd via Weblish. Het is mijn missie om social media en websites toegankelijk te maken voor iedereen. Ik kan je helpen met:
- Het uitvoeren van een quickscan: Ik controleer je website op mogelijke knelpunten.
- Het implementeren van WCAG-richtlijnen: Ik zorg ervoor dat je website voldoet aan de internationale standaarden voor digitale toegankelijkheid.
- Het creëren van alternatieve teksten voor afbeeldingen: Zo kunnen mensen met een visuele beperking de informatie “lezen” met een screenreader.
- Het optimaliseren van kleurcontrast en lettergroottes: Dit maakt je website leesbaarder voor mensen met een visuele beperking.
- Het toegankelijk maken van formulieren en navigatie: Zodat iedereen gemakkelijk je website kan gebruiken.
Samen voor een inclusiever internet!
Wil jij ook een website die voor iedereen toegankelijk is? Vraag nu een quickscan aan! Laten we samen werken aan een online wereld waar niemand wordt buitengesloten.
www.thewebcreator.nl